dimecres, 30 d’octubre del 2013

El sistema nervios



En aquest vídeo teniu una comparació prou pràctica entre el sistema nervios del nostre cos i una empresa. Aquest exemple ens pot ajudar a entendre els procesos que posa en marxa aquest sistema. 




El sistema nervios

L'hort es fa més gran!!


Avui a la vesprada com cada dimecres hem baixat a treballar a l'hort. Avui hem plantat cebes, api-naps i també hem sembrat llavors de faves. la veritat es que el grup que ha baixat avui ha fet molta feïna i cada cop tenim l'hort més bonic.


















dimarts, 29 d’octubre del 2013

Normas de acentuación en castellano.

Hola chicos!!

Aquí os dejo una serie de ejercicios prácticos que os ayudarán a recordar y afianzar  las reglas de acentuación.

Espero que os sean útiles. Ánimo y a por ellas!!!!












La sílaba tónica
Reglas de acentuación 1
Actividades Acentuación 2
Actividades acentuación 3

'Waiting on a sunny day' artwork by BERTA MOLINA

Avui ja tenim penjat a classe la lletra de la cançó que estem treballant aquestes setmanes al Jukebox. Berta ha estat l'encarregada d'elaborar l'artwork (cartell) de la cançó,

després de ser elegit el seu dibuix d'entre tots els presentats.





Enhorabona BERTA!!!! i moltes gràcies

diumenge, 27 d’octubre del 2013

Màxim comú divisor (m.c.d) i Mínim comú múltiple (m.c.m)

Hola xics!!!

Aquí us deixe un parell d'enllaços que us serviran per repassar el Mínim Comú Múltiple (m.c.m.) de dos  nombres i el Màxim Comú Divisor (m.c.d.)















Mínim Comú Múltiple

Màxim Comú Divisor

dissabte, 26 d’octubre del 2013

CANVI D'HORARI TARDOR/HIVERN 2013


Hola Xics,

Recordeu que la nit d'avui, es a dir la nit del dissabte-diumenge, del 26 al 27 d'octubre de 2013 a les 3:00 h de la matinada cal endarrerir el rellotge una hora i ajustar-lo a les 2:00 h. Així deixem l'horari d'Estiu per passar a fer servir l'horari de la Tardor/Hivern.




   RECORDEU A LES 3 DEL MATÍ D'AQUESTA MATINADA SERAN LES 2.

Excurisió Porta -Coeli (Serra Calderona)



Com ja sabeu, el proper dijous 31 d'Octubre els alumnes de 2º i 3er cicle de primària de l'escola anem a fer una activitat de senderisme per les rodalíes de Porta-Coeli (Serra Calderona).Aquesta activitat te com a objectiu principal que els xiquets puguen prendre contacte amb un dels principals espais naturals  que tenim més a prop de Burjassot.















La Serra Calderona, és una serralada que forma una alineació muntanyosa d'orientació nord-oest a sud-est en estendre des de la Serra de Javalambre fins morir a prop de la mar, a Puçol. Separa les conques dels rius Palància i Túria, i les províncies de Castelló i València. Al seu voltant se situen les comarques de l'Alt PalànciaCamp de MorvedreCamp de Túria i l´Horta Nord. Amb una distància de solament 20 km de la ciutat de València, la serra ocupa part o tot dels termes de SegartAlbalat dels Tarongersles AlcublesAlgímia d'AlfaraEstivellaGàtovaGilet,LlíriaMarinesNàqueraOlocauEl PuigPuçolSaguntSerraTorres TorresAltura i Sogorb

























Durant el nostre recorregut, també podrem visitar llocs com la cartoixa de Porta Coeli, o el monumental  Pi de la Bassa amb 4,30 metres de diàmetre al tronc i més de 175 anys d'història.

dimecres, 23 d’octubre del 2013

Continuem fent créixer el nostre hort.


Avui, com cada dimecres, hem tornat a baixar a l'hort escolar. Aquest cop la mestra Lucía ens ha ensenyat a utilitzar la palla a l'hort per tal de impedir que la terra on plantem es degrade.























Avui han participat de l'activitat  el grup format per Òscar, Natàlia, Júlia, Martín, Roberto, Pepe, Alba, Núria i Alberto. Ens ho hem passat d'alló més bé.

















També hem continuat plantant enciams, cols i cebes.

































Tots els divendres i dilluns baixarem uns quants a arruixar les plantes.

El sistema nerviós

Avui a la classe, hem conegut les distintes parts del nostre sistema nerviós, sistema encarregat de transmetre i rebre les dades que ens proporcionen els nostres òrgans sensorials: ulls, orelles, pell, nas,etc.















Hem parlat del sistema nerviós central format per l'encèfal i la mèdula espinal. On resideixen les funsions superiors de l'èsser humà, com ara la memòria o el pensament.












































El sistema nerviós

dimarts, 22 d’octubre del 2013

La Biblioteca de la classe.

Ja hem posat en marxa la biblioteca de la classe. Durant aquest primer trimestre hem fet un intercanvi de llibres en valencià. Han sigut els xiquets els que han dut a classe un llibre de la seva biblioteca personal per a deixar-lo com a prèstec als altres companys. Així doncs, disposem d'una vintena de llibres per a compartir i gaudir durant aquest primer trimestre.

Juntament amb els llibres de prèstec, a la classe hem començat la lectura del primer llibre que llegirem en comú. Es tracta de ¨Les Bruixes" de Roald Dahl.























Trailer animació lectora "Les bruixes"

dilluns, 21 d’octubre del 2013

DIPTONGOS Y HIATOS



Cuatro enlaces a actividades relacionadas con los diptongos y los hiatos. Recordad el esquema que también os ayudará a realizar las actividades.







Ejercicios Diptongos

Ejercicios Diptongos 2

Ejercicios Diptongos y Hiatos

Ejercicios Diptongos y Hiatos 2


diumenge, 20 d’octubre del 2013

El sistema muscular



Aquí teniu un enllaç que ens mostra la musculatura que trobem al nostre aparell locomotor.

També podreu trobar un joc online on podreu practicar tot alló que haveu aprés amb l'esquelet i els músculs.



Musculatura anterior i posterior

Joc interactiu l'esquelet i el sistema muscular.













divendres, 18 d’octubre del 2013

Avui toca BRUCE SPRINGSTEEN al nostre JUKEBOX!!!!




THE JUKEBOX 'WAITING ON A SUNNY DAY


































Avui a la classe d'Anglés hem començat a treballar la cançó 'Waiting on a Sunny Day' del cantant nord-americà Bruce Springsteen. Aquí us deixe el vídeo amb la lletra inclosa en anglés.

Espere que us haja agradat. Ara a cantar toca!!!! ... i també a fer un dibuix bonic per a acompanyar la lletra de la cançó al nostre Jukebox. Ànim dilluns triarem el que més ens agrade.


dimecres, 16 d’octubre del 2013

L'hort escolar ja està en marxa!!!


Tots a l'Horta!!!!!!!














Durant aquest curs i sota la direcció de la mestra d'hort Lucía, els xiquets de la classe de 6é anem a dur endavant el projecte d'hort escolar.



















Baixarem a treballar tots els dimecres de vesprada  i ho farem en 2 grups de 10 alumnes de manera alterna (cada dimecres baixará un grup). Així es podrá garantir que els xiquets puguen gaudir d'una manera més adequada de l'activitat.
























Avui hem baixat: Sara, Susana, Hugo, Erika, Teo, Carla, Carmen, Jose, Pablo i Veronica, i la veritat és que ho hem passat molt bé. Hem plantat distintes varietats d'enciam i cols, així com unes cebetes molt xicotetes.























El proper dimecres més!!!

Posa en pràctica tot alló que saps al voltant dels SINÒNIMS I ANTÒNIMS.
























http://www.editorialteide.es/elearning/Primaria.asp?IdJuego=721&IdTipoJuego=7

dilluns, 14 d’octubre del 2013

L'aparell Locomotor I (L'esquelet)


Aqui us deixe aquest enllaç a un ESQUELET iNTERACTIU que ens va a permetre repasar i aprendre més al voltant del nostre sistema ossi.



































Esquelet Humà 2.0

THE JUKEBOX


THE JUKEBOX PROJECT


Durant aquest curs tenim a la classe una ferramenta nova que ens servirá per tenir un contacte més lúdic  amb les diferents llengues amb les que  estem en contacte a l'aula. (Valencià, Castellà i Anglés)

El desenvolupament de les destreses lingüístiques (llegir, escriure, escoltar i parlar) ha de contemplar-se com un procés d'integració, ja que en la vida real, la majoria de les activitats comunicatives mobilitzen destreses distintes. No obstant, les activitats receptives adquireixen una importància primordial en aquesta etapa, especialment les auditives per ser la comunicació oral la més directa entre els sers humans i especialment entre els xiquets. 

Buscant un recurs diferent, vaig pensar que la música i mes en concret la música Rock i Pop de grups referents, era un bon camí que em permetria tenir als xiquets interessats en les distintes àrees lingüístiques .

THE JUKEBOX  (la màquina de discs o rocola) és la ferramenta que ens permet dur a terme aquesta difícil missió.





















La primera cançó que hem treballat, ha estat a l'àrea de Llengua Castellana. Es tracta de la cançó "El tiempo pasará" del grup murcià Lori Meyers. 

Aqui us deixe el vídeo de la cançó.



Que volem aconseguir durant aquest curs?



'Pas a Pas  es l'unica manera d'aconseguir les coses'
                                                              Michael Jordan




















Totes aquestes pilotes de bàsquet esperen la seva oportunitat per poc a poc apropar-se a la cistella i poder així acabar dins d'ella. 

En cada una,es poden veure escrites les voluntats i desitjos de tots els alumnes de la classe per a aquest curs.

Al mes de Juny tornarem a llegir tot alló que ara transporten i esperem que la majoría dels missatges que porten inscrits a la seva pell, s'hagen pogut acomplir.

Molta sort a tots!!!


Presentació Blog de la classe...



Obrim aquesta finestra virtual per tal de crear nous espais d'aprenentatge.